Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2 paket krem şanti
  • 2 bardak süt

Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 4 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstık

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar öncelikle ağlayan pasta için bir hamur kabı alıyoruz, içine dört adet yumurta kırıp güzelce çırpıyoruz.
  2. Ardından bir bardak şekeri ilave edip düzgünce çırpalım ve süt, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  3. İçine kakaouyu da ekleyip bir paket vanilya ekleyip bir daha çırpalım ve 2 su bardağı unu ekleyip unun üzerine kabartma tozu ekleyip tekrar yeterlice çırpalım .
  4. Borcama dökelim borcamı yağlayalım ve 180 derecede pişirelim.
  5. Gelelim kremasına krem şanti ve sütü ekleyip düzgünce köpük olana kadar çırpalım, pişen kekimiz soğuduktan sonra krem şantiyi sürelim ,iyice her tarafına sonra bir tencerede çikolata sosumuzu hazırlayalım.
  6. Sütü ve çikolata sosunu tencereye alıp uygunca kaynatalım ve soğuma ya bırakalım ve soğuduktan sonra pastamızın üzerine dökelim ve istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🥰.

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Fındıklı Kek
Un Helvası
Enginarlı Pilav
Bardakta Kek (Tam Kıvamında)
Portakallı Kek
Elmalı Muhallebi +8 Ay
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet