Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2 paket krem şanti
- 2 bardak süt
Çikolata sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 4 su bardağı süt
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Antep fıstık
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar öncelikle ağlayan pasta için bir hamur kabı alıyoruz, içine dört adet yumurta kırıp güzelce çırpıyoruz.
- Ardından bir bardak şekeri ilave edip düzgünce çırpalım ve süt, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
- İçine kakaouyu da ekleyip bir paket vanilya ekleyip bir daha çırpalım ve 2 su bardağı unu ekleyip unun üzerine kabartma tozu ekleyip tekrar yeterlice çırpalım .
- Borcama dökelim borcamı yağlayalım ve 180 derecede pişirelim.
- Gelelim kremasına krem şanti ve sütü ekleyip düzgünce köpük olana kadar çırpalım, pişen kekimiz soğuduktan sonra krem şantiyi sürelim ,iyice her tarafına sonra bir tencerede çikolata sosumuzu hazırlayalım.
- Sütü ve çikolata sosunu tencereye alıp uygunca kaynatalım ve soğuma ya bırakalım ve soğuduktan sonra pastamızın üzerine dökelim ve istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🥰.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








