Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 tane yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 3 su bardağı süt

Kremşanti için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1.5 su bardağı süt

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı köpük oluncaya kadar karıştıralım, daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra kabartma tozu vanilya kakao ve unu elekten geçirip, tekrar karıştıralım.
  3. Fırın tepsisine alıp evvelce ısıtılmış fırına verelim.
  4. Çikolata sosumuzu da kaynatıp soğumaya bırakalım krem şantimizi de hazırlayıp bekletelim.
  5. Kekimiz olduktan sonra sütle ıslatıp soğumaya bırakalım soğudundan emin olunca krem şantimizi sürelim aksi takdirde krem şanti erir çikolata sosu da uygunca soğuduktan sonra krem şantinin üzerine düzgünce yayalım.
  6. Buzdolabında soğumaya bırakın afiyet olsun 🙂

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanları Yumurta
Kremalı Elmalı Çörekler
Fellah Köfte (Yumurtasız)
Porsiyonluk Perde Pilavı
Granolamsı Yulaf Tarifi
Çikolata Soslu Pamuk Kek
Hdabla | © 2025 |