Ağlayan Pasta
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 tane yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Çikolata sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 3 su bardağı süt
Kremşanti için;
- 1 paket kremşanti
- 1.5 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı köpük oluncaya kadar karıştıralım, daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu vanilya kakao ve unu elekten geçirip, tekrar karıştıralım.
- Fırın tepsisine alıp evvelce ısıtılmış fırına verelim.
- Çikolata sosumuzu da kaynatıp soğumaya bırakalım krem şantimizi de hazırlayıp bekletelim.
- Kekimiz olduktan sonra sütle ıslatıp soğumaya bırakalım soğudundan emin olunca krem şantimizi sürelim aksi takdirde krem şanti erir çikolata sosu da uygunca soğuduktan sonra krem şantinin üzerine düzgünce yayalım.
- Buzdolabında soğumaya bırakın afiyet olsun 🙂
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











