Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
Sosu için;-:
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
- Kalan hamur materyalleri ek edilerek kek hamuru ben kare borcamda yaptım dikerseniz yuvarlak yahut olağan kek tepsisindede yapabilirsiniz.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.
- Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
- Ben keki süslemek için ceviz modülleri kullandım siz hindistan cevizi antep fıstığı kesimleri yahut çikolata kesimlerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 😋😋😋 İnstagram gülişin. Mtfg nefis tanım yemekler de gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım kızlar ☺️💪.
Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










