Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Sosu için;-:

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
  2. Kalan hamur materyalleri ek edilerek kek hamuru ben kare borcamda yaptım dikerseniz yuvarlak yahut olağan kek tepsisindede yapabilirsiniz.
  3. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
  4. İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
  5. Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.
  6. Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
  7. Ben keki süslemek için ceviz modülleri kullandım siz hindistan cevizi antep fıstığı kesimleri yahut çikolata kesimlerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 😋😋😋 İnstagram gülişin. Mtfg nefis tanım yemekler de gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım kızlar ☺️💪.

Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Sonbahar Keki
Levrek Terletme
Cocopops Tiramisu
Bazlama
Tavada Yumusacik Nutellali Kek(az Malzeme Çok Lezzet )
Perde Pilavı
Hdabla | © 2025 |