Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket margarin ( 125 gr) oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (ben 5-6 bardağa denk getiriyorum)

Üzeri için;

  • Ceviz

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri uygun bir kaba alıp kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  2. Ardından unu ekleyip toparlıyoruz.
  3. Hamuru tezgah üzerinde güzelce toparlayıp ortadan ikiye eşit formda ayırıyoruz.
  4. Ayırdığımız bir kesime kakao ekleyip yoğuruyoruz.
  5. Ardından kakaolu ve sade hamurdan orta uzunlukta uzun silindirler yapıyoruz. Daha sonra bu iki silindiri yan yana bırakıp ileri geri haraketler ile birleştiriyoruz.
  6. Birleşen hamura biçim verip çatal ile üzerinden geçip çiziyoruz.
  7. Daha sonra eşit halde dilediğiniz üzere kesebilirsiniz.
  8. Ben yalnızca kakaolu ve üzeri cevizli yapıyorum. Cevizli ince formda dövüp hamuru fırına atmadan evvel üzerine bırakabilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika denetimli biçimde pişirelim.
  10. İsteyen piştikten sonra üzerine pudra şekeri de serpebilir. Şimdiden afiyet olsun 🩷.

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebekler İçin Tavuk Suyu Çorba
Etimekli Közlenmiş Biber Patlıcan Salatası
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor)
Kabuklu Kızarmış Patates Salatası
Diyet Pizza (Yulaflı)
Dubai Çikolatalı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |