Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
  • 2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç bütün materyaller bir kabın içerisine eklenerek çırpılır.
  2. Unun yarısı eklenince kabartma tozu da eklenir yoğurulur.
  3. Unun geri kalanı yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  4. Yoğurulan hamuru 5-10 dk kadar dolapta bekletirseniz daha kolay biçim alır.
  5. İster küçük yuvarlak isterseniz diğer form vererek kurabiyeleri oluşturun.
  6. Hazırlanan kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörekotu serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dk da pişiyor. Altları ve üstü kızaran kurabiyeler pişmiş demektir.
  8. Fırından çıktıktan sonra 10-15 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi
Un Helvası
Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı
Mor Lahana Turşusu
Buğday Nişastalı Kurabiye (Bu Kurabiyeye Bayılacaksınız!)
Menemen
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet