Ağızda Dağılan Şekerpare Tarifi

Ağızda Dağılan Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 5 bardak su
- 4 bardak şeker
- Yarım limon
Ağızda Dağılan Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi ocağa koyuyoruz, kaynadıktan sonra yarım limon sıkıyoruz.
- Biraz kıvam alınaca ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra margarin, sıvı yağ, irmik ve sütü bir kaba alıp krema haline gelene kadar karıştıralım.
- Daha sonra yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- En sonu unu ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim biçim verip üzerine yumurta yahut yoğurt sürelim.
- 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımıza ılıktan biraz daha sıcak şerbetimizi dökelim.
- 40 dk dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun. 💕.
Ağızda Dağılan Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

