Ağızda Dağılan Şekerpare Tarifi

Ağızda Dağılan Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için:

  • 5 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • Yarım limon

Ağızda Dağılan Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi ocağa koyuyoruz, kaynadıktan sonra yarım limon sıkıyoruz.
  2. Biraz kıvam alınaca ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
  3. Daha sonra margarin, sıvı yağ, irmik ve sütü bir kaba alıp krema haline gelene kadar karıştıralım.
  4. Daha sonra yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  5. En sonu unu ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim biçim verip üzerine yumurta yahut yoğurt sürelim.
  6. 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
  7. Fırından çıkan tatlımıza ılıktan biraz daha sıcak şerbetimizi dökelim.
  8. 40 dk dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun. 💕.

Ağızda Dağılan Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Kişilik Akşam Yemeğim
Glutensiz Havuçlu Kek
Pratik Artan Ekmekle Pizza
Sütlü Mantar Çorbası
Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası
Kayısı Uyutmasi
Hdabla | © 2025 |