Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı nişasta (mısır _buğday )
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 5 şu bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet orta uzunluk elma
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaların kabuğu soyulup rendelenir. Üzerine bir su bardağı şeker ilave edilir. Şekerin suyu çekilene kadar pişirilir. Suyu çekilmiş olan elmaların üzerine tarçın ve ceviz ek edilir, soğuması için bir kenara alıyoruz ve hamurunu hazırlıyoruz.
- Hamur materyalleri bir yoğurma kabına alınır (margarin, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu)
kontrollü bir halde un eği yapılır benim ölçümde (5 su bardağı unu büsbütün kullandım) elinize yapışmayacak bir hamur elde etmeliyiz. - Elde etmiş olduğumuz hamurdan Portakal büyüklüğünde hamur alıp oklava yardımıyla açıyoruz altına yapışmaması için çok az ölçüde un kullandım açarken.
- Portakal büyüklüğünde ki hamurdan 8 adet çıkacak biçimde üçgen kestim görsellerde mevcuttur. (arzuya nazaran farklı hallerde yapabilirsiniz)
- Kesmiş olduğumuz hamurun geniş kısmına hazırlamış olduğumuz elmalı harçtan koyup kapatıyoruz (görseller de mevcuttur)
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye koyup evvelden ısıtmış olduğumuz 170 c fırında 20-25 dk denetimli bir formda pişiriyoruz
- Fırından çıkmış olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri ilâve ediyoruz, soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
afiyet olsun
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














