Ağızda Dağılan Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye
Ağızda Dağılan Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yada tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 adet yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzer için;
- Susam (tercihen kavrulmuş olsa daha güzel)
Ağızda Dağılan Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına bütün materyaller eklenir güzelce yoğurulur.
- Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınıp, yuvarlanır, evvel yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulanıp fırın tepsisine dizilir.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun🥰.
Ağızda Dağılan Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








