Ağızda Dağılan Elmalı Tart
Ağızda Dağılan Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gram tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 5 adet elma
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 10 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Ağızda Dağılan Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyup rendeleyin. Ocakta suyunu biraz çekince ceviz tereyağı ve tarçını ekleyip karıştırın.Altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Tereyağı ,pudra şekeri ve yumurtayı bir kapta mikser ile uygunca çırpın.
- Üzerine sıvı yağ sirke ve nişastayı ekleyip tekrar çırpın.
- İlk un eklemesini kabartma tozu ve vanilya ile birlikte yoğurun.
- Kalan unu da ekleyip hamuru toparlayın ve buzdolabında 15-30 dk dinlendirin.
- Hamurun bir kısmını ayırıp poşete koyup buzluğa kaldırın.
- Kalan hamuru iki yağlı kağıt ortasında açın ve tepsiye alın.
- Üzerini çatalla delin.
- Elmalı harcı hamurun üzerine dökün eşit halde yayın.
- Sonra buzlukta ki hamuru tartın üzerine rendeleyip serpin.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında 20- 25 dk pişirin.
- Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında biraz soğutun ve o denli kesin.
- Üzerine pudra şekeri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Püf noktası: hamur dağılmaya müsait bir hamur bu yüzden iki yağlı kağıt ortasında açın. Tart piştikten sonra soğuyunca buzdolabında biraz bekletip kesin ki hamur dağılmasın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun yorum yazıp fotoğraf atmayı unutmayın 😊😊.
Ağızda Dağılan Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















