Afyon Kaymağı

Afyon Kaymağı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo+1 su bardağı süt
- 6 kaşık un
- 12 kaşık şeker
- Yarım paket margarin
- Vanilya
- Hindistan cevizi (içine değil)
- Damla sakızı
Afyon Kaymağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, un, şeker hepsi tencereye konulup karıştırarak pişirilir. Damla sakızı ve vanilya konularak mikserle çırpılır.
- Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizi çokça yayılır ve hazırlanan karışım hindistan cevizinin üstüne yayılır.
- Bir gece buzdolabında bekletilip, dikdörtgen modüllere ayrılır. İçine ceviz konularak rulo biçiminde sarılır. Afiyet olsunnn🧿💐🌹❤️
Afyon Kaymağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





