Afyon Kaymağı

Afyon Kaymağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo+1 su bardağı süt
  • 6 kaşık un
  • 12 kaşık şeker
  • Yarım paket margarin
  • Vanilya
  • Hindistan cevizi (içine değil)
  • Damla sakızı

Afyon Kaymağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, un, şeker hepsi tencereye konulup karıştırarak pişirilir. Damla sakızı ve vanilya konularak mikserle çırpılır.
  2. Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizi çokça yayılır ve hazırlanan karışım hindistan cevizinin üstüne yayılır.
  3. Bir gece buzdolabında bekletilip, dikdörtgen modüllere ayrılır. İçine ceviz konularak rulo biçiminde sarılır. Afiyet olsunnn🧿💐🌹❤️

Afyon Kaymağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Tiramisu Nasıl Yapılır? – ( Tiramisu Tarifi – İtalyan Mutfağı )
Cheesecake
Meyveli Yaz Pastası
Bisküvili Muzlu Piramit Pasta
Milföy Hamurlu Pratik Börek
Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |