Afkan Pilavi

Afkan Pilavi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı afkan pirinci
  • 2 tane havuç
  • 2 adet soğan
  • Kuş başı et
  • Et suyu

Afkan Pilavi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel afkan pirinci tuzlu suyla ıslatın yarım saat dursun suda sonra süzün.
  2. Sonra kuş başı eti haşlayın düdüklüde su koyup pişirin.
  3. Soğanları bir kaba söğüş olacak halde doğrayın.
  4. Sonra 2 tane havucu şerit biçiminde kesin bir kaba koyun.
  5. Haşladığınız kuş başı eti alın bir kaba onun suyuna 2 adet bulyon atın kaynatın suyu.
  6. Sonra pilav tenceresinde kuş başı eti kavurun ve bir kaba alın kavurduğunuz tencereye soğanları koyun hafif pembe olacak halde kavurun havuçları koyun kavurun.
  7. Sonra soğanları ve havuçların üstüne 1 parmak çıkacak kadar olağan su koyun düzgünce çeksin suyunu çektikten sonra pirinçleri koyun hafif kavurun etleri koyun .
  8. En son o et suyunu üzerine 2 parmak çıkacak kadar koyun suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  9. Suyunu çektikten sonra 10 dk üstüne bez koyun demlenmeye bırakın 10 dk sonra kapağını açın ve karıştırın biraz bekletin kapağı açık karışmasın die sonra kapağı kapatın üstüne bez koyun soğumasını bekleyin afiyet olsun deneyin derim🥰.

Afkan Pilavi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püresi Üstüne Soslu Köfte (Sevgililer Günü Menüsü)
Efsane Bisküvili Pasta Tarifi (Videolu)
Fırında Karnabahar
Sıcak Çikolata
Muzlu Karamelli Cupcake
Elmalı Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet