Afkan Pilavi

Afkan Pilavi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı afkan pirinci
- 2 tane havuç
- 2 adet soğan
- Kuş başı et
- Et suyu
Afkan Pilavi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel afkan pirinci tuzlu suyla ıslatın yarım saat dursun suda sonra süzün.
- Sonra kuş başı eti haşlayın düdüklüde su koyup pişirin.
- Soğanları bir kaba söğüş olacak halde doğrayın.
- Sonra 2 tane havucu şerit biçiminde kesin bir kaba koyun.
- Haşladığınız kuş başı eti alın bir kaba onun suyuna 2 adet bulyon atın kaynatın suyu.
- Sonra pilav tenceresinde kuş başı eti kavurun ve bir kaba alın kavurduğunuz tencereye soğanları koyun hafif pembe olacak halde kavurun havuçları koyun kavurun.
- Sonra soğanları ve havuçların üstüne 1 parmak çıkacak kadar olağan su koyun düzgünce çeksin suyunu çektikten sonra pirinçleri koyun hafif kavurun etleri koyun .
- En son o et suyunu üzerine 2 parmak çıkacak kadar koyun suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çektikten sonra 10 dk üstüne bez koyun demlenmeye bırakın 10 dk sonra kapağını açın ve karıştırın biraz bekletin kapağı açık karışmasın die sonra kapağı kapatın üstüne bez koyun soğumasını bekleyin afiyet olsun deneyin derim🥰.
Afkan Pilavi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








