Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi
Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için,
- 600 gram dana döş kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 dilim ekmek içi (ıslanmış ve sıkılmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kaşığı pul biber
- 1/2çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Köfteleri kızartmak için;
- Sıvı yağ
Islama için;
- 1 adet bayat ekmek
- 2 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Servis için;
- Domates
- Sivri biber
Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte materyallerini düzgünce yoğuralım.
- Buzdolabında bir saat dinlendirelim.
- Dinlenen köfte harcını uzun yada yuvarlak biçimler vererek hazırlayalım.
- Diğer yandan et suyunu ufak bir tencerede ocağa alalım içine tuz, yağ,ve kırmızı biberi ekleyelim kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım.
- Bayat ekmeği dilimleyelim dilimleri maşa yardımıyla hazırladığımız et suyuna süratlice daldırıp teflon tavaya alalım kızarana kadar dokunmayalım başka taraflarını çevirelim hafif kızarınca ekmek dilimlerini servis tabaklarının alt kısmına alalım.
- Hazırladığımız köfteleri 4-5 yemek kaşığı sıvı yağda gerili önlü kızartalım.
- Köfteleri ekmeklerin üzerine sıralayalım köfteleri kızarttığımız yağı öteki bir kaba boşaltalım, bu tavada domates ve biberleri soteleyelim .
- Servis tabağına sotelenen domates ve biberleri alalım, soğutmadan afiyetle tüketelim ,deneyecek herkese kolay gelsin afiyet olsun 🤤 😋😋😋👌👌👌.
Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















