Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi

Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için,

  • 600 gram dana döş kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 dilim ekmek içi (ıslanmış ve sıkılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kaşığı pul biber
  • 1/2çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Köfteleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Islama için;

  • 1 adet bayat ekmek
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis için;

  • Domates
  • Sivri biber

Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte materyallerini düzgünce yoğuralım.
  2. Buzdolabında bir saat dinlendirelim.
  3. Dinlenen köfte harcını uzun yada yuvarlak biçimler vererek hazırlayalım.
  4. Diğer yandan et suyunu ufak bir tencerede ocağa alalım içine tuz, yağ,ve kırmızı biberi ekleyelim kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım.
  5. Bayat ekmeği dilimleyelim dilimleri maşa yardımıyla hazırladığımız et suyuna süratlice daldırıp teflon tavaya alalım kızarana kadar dokunmayalım başka taraflarını çevirelim hafif kızarınca ekmek dilimlerini servis tabaklarının alt kısmına alalım.
  6. Hazırladığımız köfteleri 4-5 yemek kaşığı sıvı yağda gerili önlü kızartalım.
  7. Köfteleri ekmeklerin üzerine sıralayalım köfteleri kızarttığımız yağı öteki bir kaba boşaltalım, bu tavada domates ve biberleri soteleyelim .
  8. Servis tabağına sotelenen domates ve biberleri alalım, soğutmadan afiyetle tüketelim ,deneyecek herkese kolay gelsin afiyet olsun 🤤 😋😋😋👌👌👌.

Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Çorbası
Kıymalı Şakşuka
Fırında Biber Dolması
Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
Pizza Tadında Krep
Buz Gibi Soğuk Kahve ️
Hdabla | © 2025 |