Adana Usulü Kısır
Adana Yordamı Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 5 çay bardağı kısırlık bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası ( dilerseniz 1 kaşığını biber salçası kullanabilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet büyük uzunluk domates
- 1 adet salatalık
- Yarım demet nane
- Yarım demet maydanoz
- 6-7 kol taze soğan
- 2 adet limonun suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1’5 su bardağı sıcak su
Adana Adabı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulgurumuzu 1’5 su bardağı sıcak suyla ıslatıp kapağını kapatıp şişmesini sağlıyoruz.
- Şişen bulgurumuzu tepsiye alıyoruz.
- Ardından domates salatalık kuru soğanı minik doğruyoruz.
- Yeşillikleride olabildiğince küçük doğruyoruz.
- Tepsiye aldığımız bulgurumuzun üstüne salçamızı ,domatesleri, salatalığı, kuru soğanı ,baharatları alarak yoğuruyoruz.
- Üzerine yeşillikleri de ekliyoruz.
- Nar ekşisi, limon ve sıvı yağı da ek edip karıştırıyoruz.
Kısırımız servise hazır afiyetler olsun👌🤗.
Adana Yolu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















