Adana Usulü Kısır

Adana Yordamı Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ( dilerseniz 1 kaşığını biber salçası kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet büyük uzunluk domates
  • 1 adet salatalık
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 6-7 kol taze soğan
  • 2 adet limonun suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1’5 su bardağı sıcak su

Adana Adabı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulgurumuzu 1’5 su bardağı sıcak suyla ıslatıp kapağını kapatıp şişmesini sağlıyoruz.
  2. Şişen bulgurumuzu tepsiye alıyoruz.
  3. Ardından domates salatalık kuru soğanı minik doğruyoruz.
  4. Yeşillikleride olabildiğince küçük doğruyoruz.
  5. Tepsiye aldığımız bulgurumuzun üstüne salçamızı ,domatesleri, salatalığı, kuru soğanı ,baharatları alarak yoğuruyoruz.
  6. Üzerine yeşillikleri de ekliyoruz.
  7. Nar ekşisi, limon ve sıvı yağı da ek edip karıştırıyoruz.

Kısırımız servise hazır afiyetler olsun👌🤗.

Adana Yolu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Yumuşacık Köfte
Fırında Somon
Çikolatalı Patlamış Mısır
Lopara Salatası
San Sebastian Cheesecake
Kakaolu Fındıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |