Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğan ,kapya ,çarlistonu, sarımsağı ve tuzu güzelce ovuyoruz.
  2. Sonrasında kıymayı ve geri kaşanları ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
  3. Tepsiye yayıp kalın kalın kesiyoruz. Ve çatalla hal veriyoruz.
  4. Sonra 180 derece fırında 35 dk pişirip afiyetle yiyelim.

Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça
Peynirli Dereotlu Kurabiye
Soslu Kaburga Mısır (Videolu)
Mevsim Salatası
Mayasız Poğaça
Fırında Kabak
Hdabla | © 2025 |