Adana Kazan Gevreği Simit
Adana Kazan Gevreği Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- 5,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 çay bardağı su
- Yeteri kadar susam yaklaşık bir kase
Adana Kazan Gevreği Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su,yağ,süt ve şeker karıştırılır.
- Un yavaş yavaş maya ile birlikte eklenir.
- Tuz daha sonra ek edilecek.
- 3-5 dk yoğrularak ele hafif yapışan bir hamur elde edilir.
- El orta sıra una bulunarak hamurun toparlanması sağlanır.
- Üzeri streçle kapatılıp 1 saat mayalanması için bekletilir.
- Süre sonunda hamurun üzerine tuz ve 2 yemek kaşığı un eklenerek yine yoğrulur.
- Hamur istenilen büyüklükte bezelere ayrılır.
- 5 dk daha bekletilir.
- Sonra fotoğraflarda görüldüğü üzere simit biçimi verilir.
- Önce pekmezli suya daha sonra susama bulanır.
- Önceden ısıtılmış 300°veya fırının en yüksek derecesinde 5 ile 10 dk ortası üzeri kızarana kadar pişirilir.
Adana Kazan Gevreği Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














