Açma Tarifi (Pastane Açması)
Açma Tanımı (Pastane Açması) İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta beyazı (sarılar üzerine)
- 5,5-6 su bardağı un (ben klasik su bardaklarından kullandım)
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı pekmez
Açma Tanımı (Pastane Açması) Nasıl Yapılır?
- Su, süt, şeker ve maya bir kaba alınır ve karıştırılır. Maya aktifleşene kadar yaklaşık beş dakika beklenir.
- Daha sonra içerisine yumurta ve yağ eklenir yeniden karıştırılır. Akabinde un denetimli bir halde eklenmeye başlanır ve yoğurulur.
- Ununuza nazaran ölçü değişebilir ele yapışan bir hamur olması gerekiyor. Daha sonra üzeri kapatılıp bir saat mayalandırılır.
- Hamurdan bezeler yapılıp üzerlerine eşit ölçüde tereyağ konur ve 10 dk mayalandırılır. Akabinde görüntüdeki üzere rulo yapılıp tekrar 10 dk mayalandırılır.
- En son biçim verilip tepside de 10 dk mayalandıktan sonra üzerine yumurta karışımı sürülüp, 180 derece fanlı fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😋
Açma Tanımı (Pastane Açması) Fotoğraflı Yapılışı






