Açma Tarifi

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 gr kuru maya
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, su ,sütü bir kaba alıp karıştıralım, 5 dakika etkinleşmesini bekledikten sonra yumurta, sıvı yağı ve unu ek edelim ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. 1 saat boyunca mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra 9 eşit bezeye bölüp üzerini örtelim.
  3. 5 dakika dinlendirelim.
  4. Daha sonra elimizle yavaş yavaş servis tabağı büyüklüğünde açalım ve iki tarafını katlayıp rulo yapalım.
  5. Daha sonra 3 cins döndürdükten sonra hamurun iki ucunu üst üste yerleştirelim fırın tepsisine dizelim.
  6. 10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece alt üstü kızarana kadar pişiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası
Karamelli Çikolatalı Tartoletler
Avokadolu Kahvaltılık
Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı)
Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |