Açma Tadında Poğaça
Açma Tadında Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurtanın akı
- 5 yahut 5 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Açma Tadında Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ,su ,süt ,toz şeker ve tuz bir kapta yeterlice karıştırılır ağzı kapatılıp 15 dk kadar beklenir.
- Daha sonra içine yumurta akları ek edilir ve yavaş yavaş un eği yapılır .
- Un eklerken dikkat edilmesi gereken püf noktası çok fazla un koymayın yoksa çok sert bir poğaça elde edersiniz mümkünse ele yapışan bir hamur elde edin ve hamuru yoğurma süreci bittikten sonra 1 saat kadar mayalanması için bekleyin.
- Mayalanan hamur cıvık ve ele yapışan bir hamur olduğu için ellerinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru toparlayın.
- İsterseniz mandalina büyüklüğünde küçük küçük kesimler kopararak isterseniz simit biçiminde yahut öteki biçimlerde hal bilgi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin .
- Yarım saat kadar da tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine sarısını ayırmış olduğunuz yumurtaları fırça yardımıyla sürün.
- 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin bu ortada poğaçalarımın bu renkte olma sebebi ben üzerine yumurta ile 1 tatlı kaşığı da pekmez karıştırarak sürüyorum ,sizlerde o formda deneyebilirsiniz.
Açma Tadında Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







