Açma (Pişir Ve Koy Buzluğa)

Açma (Pişir Ve Koy Buzluğa) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta(iki sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı ılık su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Ortalama 9-9,5 su bardağı un
- 4/1 yaş maya
Ortalarını yağlamak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
Üzerinin sosu için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Açma (Pişir Ve Koy Buzluğa) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine ılık sular, şeker ve maya konup, güzelce karıştırılır ve on dakika ağzı kapalı bekletilir. Sonra öteki materyaller konur ve en son yavaş yavaş un ek edilip, ele çok az yapışan bir hamur yapılır.
- Hamur 45 dakika mayalandırılıp tezgaha alınır ve unlanmış tezgahta güzelce yoğrulur.
- Sekiz kesime ayrılıp, her bir kesim tabak büyüklüğünde açılıp, ortaları sıvı yağ ve tereyağ karışımı ile yağlanır ve 10 dakika dinlendirilir.
- Dörtlü dörtlü üst üste konulan iki kesim hamur, merdane ile açılır. Şeritler halinde kesilir ve burulup açma formu verilir.
- Tepsi mayası için 10 dakika daha bekletilip, üzerlerine yumurtalı sos sürülür. 170 derecede ortalama 25 dakika pişirilir. Açmalar soğuduğunda servisten arta kalanlar poşetlere konulup buzluğa yerleştirilir.
Açma (Pişir Ve Koy Buzluğa) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











