Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak!
Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak! Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su (ılık)
- 1 adet yaş maya
- 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kg + 1 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Katları için:
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 100 ml sıvı krema
Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak! Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyip eritin.
- Üzerine yumurta beyazlarını, tuzu ve sıvı yağı ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
- Hamurdan bezelere ayırın üzerlerine karisimdan sürün üzerin örtüp 10 dakika dinlendirelin.
- Her bezeyi açıp, tereyağı-krema karışımını sürün ve üst üste koyun.
- Şekil verip tepsiye dizin, 15-20 dakika tepsi mayası yapın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200°c’de üzeri kızarana kadar pişirin.
Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak! Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














