Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak!

Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak! Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su (ılık)
  • 1 adet yaş maya
  • 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kg + 1 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Katları için:

  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 100 ml sıvı krema

Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak! Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyip eritin.
  2. Üzerine yumurta beyazlarını, tuzu ve sıvı yağı ekleyin.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini örtüp 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Hamurdan bezelere ayırın üzerlerine karisimdan sürün üzerin örtüp 10 dakika dinlendirelin.
  6. Her bezeyi açıp, tereyağı-krema karışımını sürün ve üst üste koyun.
  7. Şekil verip tepsiye dizin, 15-20 dakika tepsi mayası yapın.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200°c’de üzeri kızarana kadar pişirin.

Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak! Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriye Pilavı (Tam ölçü)
Fırında Krem Pizza
Girit Usulü Bezelye
Anneler Gününe Özel Yaş Pasta
Belen Tava
Pratik 5 Çayı Tabağı
Hdabla | © 2025 |