Açma

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 9-10 su bardağı un

Açmak için;

  • Tereyağı

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütü, şeker ve mayayı bir kaba alalım karıştıralım ve üzerine un hariç bütün gereçleri ekleyelim.
  2. Unu denetimli bir biçimde ekleyelim ele az yapışan bir hamur elde edelim, üzerini bi bezle örtelim ve bir saat bekletelim.
  3. Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde kesimler elde edelim her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyelim.
  4. Teker teker her birini elimizle açıp katlayıp kenara koyalım bütün hamurlarımıza tıpkı süreci yapalım.
  5. Şerit halinde olan hamurlarımızı iki iki alıp belik formunda örelim ve baş kısımları birleştirelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim, 30 dk mayalanmasını bekliyelim.
  7. Bir tabağa yumurta sarısı ve bir iki kaşık sıvı yağı ekleyip üzerlerine sürelim isterseniz susam çörek otu serpiştirebilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30dk pişirelim çok lezzetli oluyorlar deneyeceklere afiyet olsun ❤️.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Fıstıklı Şölen
Yemlik Otu Yemeği
Yumuşacık Poğaça
Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli)
Kağıt Kebabı
Hdabla | © 2025 |