Açma
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 paket un
- Tereyağı
- Susam
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt maya ve şekeri bir kaba alıp, üzerini örtelim 10 dk ön mayalama yapalım.
- Ardından bütün gereçleri 1 yumurtanın sarısı dışında birleştirerek hamur yoğurulur.
- Hamuru 40-45 dk dinlendirip, bezelere ayırıp, üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağı ekleyip üzerini streçle kapatalım.
- 10 dk sonra tereyağını düzeltip rulo yapıyoruz akabinde büzerek açma formunu veriyoruz.
- Tepsiye dizip 10 dk tepsi mayası aldırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, akabinde 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










