Açma

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 paket un
  • Tereyağı
  • Susam

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt maya ve şekeri bir kaba alıp, üzerini örtelim 10 dk ön mayalama yapalım.
  2. Ardından bütün gereçleri 1 yumurtanın sarısı dışında birleştirerek hamur yoğurulur.
  3. Hamuru 40-45 dk dinlendirip, bezelere ayırıp, üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağı ekleyip üzerini streçle kapatalım.
  4. 10 dk sonra tereyağını düzeltip rulo yapıyoruz akabinde büzerek açma formunu veriyoruz.
  5. Tepsiye dizip 10 dk tepsi mayası aldırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, akabinde 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Mini Pizza
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Gelele Kebabı
El Açması Milföy Börek
Domates Soslu Karışık Kızartma
Patlaklı Avokadolu Fümeli Alternatif
Hdabla | © 2025 |