Açma

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek )
  • 5.5 su bardağı un

Yufkanın orta katına sürmek için ;

  • Oda ısısında 70 gram tereyağı

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp karıştıralım .
  2. Üzerine yumurta akı, sıvı yağı ve tuzu ekleyelim tekrar karıştıralım.
  3. En son üzerine unu 4 bardak kadar ek edip yoğuralım.
  4. Ele çok az yapışan çok yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim.
  5. Yoğurma süreci bittikten sonra hamurun üzerini örtüp o hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalayalım.
  6. Mayalanmış hamuru evvel karıştırma kabında havasını alıp daha sonra tezgahta elimle açıyorum.
  7. Daha sonra hamuru merdane ile açıp kare bir biçim veriyorum üzerine tereyağı sürüp iki kere katlıyorum katladığım hamuru hamur kesiciyle yada bir bıçak yardımıyla üç parmak genişliğinde kesiyorum.
  8. Kestiğim hamuru iki ucunu birbirinin zıddı istikametinde çevirip rulo yapıyorum ve birbirine yapıştırıyorum daha sonra öteki hamurları da birebir süreci yapıyorum.
  9. Tüm hamurları bitirdikten sonra 10 dakikalık tepsi mayası yapıyorum üzerine bez örtüp tepsi mayamızı yapıyoruz daha sonra yumurta sarısı sürüyorum ve 180°’de fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyorum deneyecek olanlara afiyet olsun💫.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Sıkma Kurabiyesi
Terbiyeli Erişte Çorbası
Domates Soslu Bulgur Pilavı
Beyti Kebap
Yılbaşı Menüsü
Mercimek Çorbası (Glutensiz Sağlıklı Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |