Açma
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek )
- 5.5 su bardağı un
Yufkanın orta katına sürmek için ;
- Oda ısısında 70 gram tereyağı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, su, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp karıştıralım .
- Üzerine yumurta akı, sıvı yağı ve tuzu ekleyelim tekrar karıştıralım.
- En son üzerine unu 4 bardak kadar ek edip yoğuralım.
- Ele çok az yapışan çok yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim.
- Yoğurma süreci bittikten sonra hamurun üzerini örtüp o hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalayalım.
- Mayalanmış hamuru evvel karıştırma kabında havasını alıp daha sonra tezgahta elimle açıyorum.
- Daha sonra hamuru merdane ile açıp kare bir biçim veriyorum üzerine tereyağı sürüp iki kere katlıyorum katladığım hamuru hamur kesiciyle yada bir bıçak yardımıyla üç parmak genişliğinde kesiyorum.
- Kestiğim hamuru iki ucunu birbirinin zıddı istikametinde çevirip rulo yapıyorum ve birbirine yapıştırıyorum daha sonra öteki hamurları da birebir süreci yapıyorum.
- Tüm hamurları bitirdikten sonra 10 dakikalık tepsi mayası yapıyorum üzerine bez örtüp tepsi mayamızı yapıyoruz daha sonra yumurta sarısı sürüyorum ve 180°’de fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyorum deneyecek olanlara afiyet olsun💫.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















