Acılı Ezme Tarifi
Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet salatalık
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon
- Tuz
- İsot
- Kuru nane
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sebzelerimizi güzelce yıkayıp bir kaç modüle doğrayalım.
- Ardından soğanlarımızı rondodan geçirelim, ince ince olana kadar.
- Ardından soğanların suyunu sıkıp bir kenara alalım.
- Ardından yeşil biber, kapya biberini salatalık ve domatesiz de rondodan ince ince geçirelim.
- Hazır olan materyalleri bir kapta karıştıralım ve üzerine baharatlarımızı ve salçamızı da dökelim (acılı yahut acısız isteğinize nazaran acı koyabilirsiniz)
- Ardından nar ekşisi ,limon suyunu ve zeytin yağı ile ayçiçek yağını da ekleyip güzelce karıştıralım ve servise hazır aceleniz yoksa bir yirmi dakika kadar buzdolabında üzerinin streçleyerek bekletebilirsiniz deneyenler afiyet olsun:).
Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










