Açık Sushi (New Version)
Açık Sushi (New Version) Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için:
- 2 su bardağı sushi pirinçi (veya kırık pirinç)
- 2,5 su bardağı su (pirinçi pişirmek için)
Pilav sirkesi karışımı için:
- 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dış kaplama için:
- 1 su bardağı un
Üst katmanı için:
- 2 kutu ton balığı (yağda yahut suda, süzülmüş)
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet salatalık
- 2 yemek kaşığı labne (süzme yoğurt da olabilir)
Süslemek için:
- • çörek otu
- • dere otu
Açık Sushi (New Version) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçi yıkayıp belirtilen ölçüleri bir tencereye koyup haşlama adabı pişirelim.
- Eğer belirtilen ölçüde pirinçler canlı kalırsa su ek edilerek yumuşak hale gelene kadar pişirelim. (pirinçin yapısına bağlı gerekebili).
- Sirke karışımı için gereçleri koyup şekerle tuz eriyene kadar bir kasede karıştıralım.
- Ton balığı ve mayonezi karıştıralım.
- Salatalığı rendeleyelim.
- Pişen pirinç ile 2. Evrede hazırladığımız sirkeli sosu katıştıralım. (yapış yapış bir kıvamı olması gerek).
- Hazırladığımız pirinçi dikdörtgen bir biçimde kesip un a bulayalım.
- Bir tavaya 2 parmak kadar sıvı yağı ekleyelim kızartma için.
- Kızaran pirinçin üstüne labnemizi sürelim, üstüne salatalık onunda üstüne ton balıklı karışımı koyup dilediğimiz üzere süsleyebiliriz.
Açık Sushi (New Version) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











