Acıbadem Kurabiyesi
Acıbadem Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta beyazı
- 200 gram badem tozu
- 250 gram tozşeker
- Bir çimdik tuz
- Yarım limon
Üzerine;
- Badem
Acıbadem Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya şeker,yumurta beyazı ve badem ununu alalım karıştıralım.
- Ocağı kısık ateşe alıp tavayı üzerine koyalım ,sürekli karıştıralım tâki ısınıp şeker eriyene kadar.
- Altını kapatıp üzerine tuzu ve limonu ekleyelim uygunca yedirelim ve diğer tavaya boşaltalım ki soğuması için ortada bir tekrar karıştıralım.
- Soğuyunca bir sıkma torbasına dolduralım ucunada yuvarlak duy takalım yoksa torbadan direkt sıkarızda ceviz büyüklüğünde tepsiye aralıklı sıkalım.
- Yarısının üzerine badem koyalım.
- Önceden ısınmış 100 derecede 15 dakika sonra 160 dereceye ayarlayin 15 -20 dakika ortası denetimli pişirin.
- Çıkarınca biraz bekleyin sonra bademli ve bademsiz olarak birbirine yapıştırın.
Misafirlerinize ikram edilmeye hazırdır.
Acıbadem Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













