Acıbadem Kurabiyesi

Acıbadem Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağı toz badem unu
Acıbadem Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin altına su koyuyoruz ve suyu düşük ateşte kaynatıyoruz.
- Belirlediğimiz bir cam kaseyi tencerenin üzerine yerleştiriyoruz. (lütfen tencere küçük cam kase biraz büyük olsun sonuçta benmari yordamı yapılan bir tanımdır. ) üzerine yerleştiriyoruz.
- Benmari adabı ile 1 su bardağı şekeri, 1 tatlı kaşığı limon suyu,1 çimdik tuzu ve 3 yumurta beyazını kasenin içine koyarak şekeri benmari yöntemi ile eritiyoruz.
- Kontrol edip şeker büsbütün eridiyse köşeye alıp içine 2 su bardağı toz badem ununu ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
- Soğuyana kadar karıştırmaya devam ediyoruz (isterseniz bütün karışımı tezgaha dönüpte sogutabilirsiniz).
- Tepsimize yağlı kağıt serin.
- Sıkma torbasına karışımımızı koyup yuvarlak bezeler halinde sıkımını gerçekleştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 160 derece fansız ısıttığımız fırına 26-28 dk pişiriyoruz.
- Acıbademleriniz soğumasını bekliyoruz.
- Yağlı kağıda yapıştıysa birazcık peçeteye su değişirin ve sulu peçeteyi alt kısımdan ıslatarak acıbadem’leri yerinden çıkartalım. Ve 2 başka bezeyi birbirlerine yapıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra streç filmleyerek kuru bir yerde saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Acıbadem Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
