Acı – Tatlı Soslu Tavuk (Soyasız)

Acı – Tatlı Soslu Tavuk (Soyasız) Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için;
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım bardak maden suyu
- Tuz
Acı-tatlı sos için;
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 1 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı mısır nişastası
- Yarım bardak su
Acı – Tatlı Soslu Tavuk (Soyasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğrayalım.
- Uygun bir karıştırma kabının içerisine sırası ile yumurta akı-un- nişasta ve maden suyunu ekleyip uygunca karıştıralım.
- Kesmiş olduğumuz tavuklarımızı bu karışımın içine katıp üzerine biraz tuz atarak güzelce harmanlayalım ve 30 dk buz dolabında dinlendirelim.
- Farklı bir karıştırma kabında sirke ve tuzumuzu atıp karıştıralım akabinde üzerine sırası ile bal – ketçap -acı sos – 1 diş rendelenmiş sarımsak ve yarım bardak suyumuzu katıp düzgünce karıştıralım.
- Dinlendirdiğimiz tavuklarımızı kızgın yağ ile güzelce kızartalım.
- Farklı bir tavaya yapmış olduğumuz acı – tatlı sosumuzu ek edip 10 dk kadar kaynattıktan sonra soğuk su ile yarım tatlı kaşığı mısır nişastamızı açıp sosumuzun içine katalım.
- Sosumuz kıvam aldıktan ve tavuklarımız kızardıktan sonra, tavuklarımızı sos tavamıza alıp ocakta düzgünce harmanlayalım. Sos her tarafına yapışacak ve çok lezzetli olacak. Afiyettt şifa olsun :))
Acı – Tatlı Soslu Tavuk (Soyasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
