Acı Soslu Kanat

Acı Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kanat
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 30 ml elma suyu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz
Acı Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir sos tavasını alıyoruz.
- Tereyağı, rendelenmiş sarımsak, elma suyu, biberleri ve tuzu ekleyip bir kaç dakika kaynatıyoruz.
- Ocaktan alıp acı sosu ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Karıştırma kabına aldığımız kanatların üzerine sosumuzu ekleyerek uygunca karıştırıyoruz.
- Üzerine streçle kapatıp 40 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kanatları diziyoruz, 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Acı Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






