Acem Pilavı

Acem Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • 2 adet havuç
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı yağ

Acem Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti yağda kavurun.
  2. Havuçları ince ince doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
  3. Soğanları küp küp doğrayın onları da etin üzerine ekleyin ve biraz tuz karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Pirinçlerinizi güzelce yıkayın ve etin üzerine ekleyin ,kalan tuzu ekleyin suyunu dökün ve kısık ateşte demlenmeye bırakın.

Acem Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabağı Çorbası (Videolu)
Waffle
Çok Sevilen Pizzam
Ceviz Kurabiye
Leziz Kek
En Çabuk Yeşil Erik Turşusu
Hdabla | © 2025 |