Krep Sarma
Krep Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Krep için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı dolu kakao
- 2 su bardağı un
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta mısır /buğday farketmez
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 30 gram beyaz çikolata
İç harcı için;
- Muz ve çilek
Üzeri için;
- 80 gram sütlü çikolata yada 2 yemek kaşığı kahvaltılık fındık kreması
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel muhallebimizi yapalım süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını tencereye koy kaynayana kadar karıştırın, göz göz olunca ocağı kapatın.
- Tereyağı çikolatayı ekleyin, vanilyayı ekleyip tekrar düzgünce karıştırın üzerini poşetle düzgünce örtün, soğumaya bırakın.
- Kakao hariç krep materyallerinin hepsini karıştırma kabına koyıun, yeterlice bir çırpın topaklanma olmasın.
- Daha sonra bu harcı ikiye bölün, bir adedine kakao ekleyin şayet kakao eklediğimiz kap yoğunlaşma olduysa içine dört yemek kaşığı kadar su ekleyin ya da süt.
- Tavayı ocağa alalım güzelce bir kızdırdıktan sonra evvel bir harcı bir kenara döküyoruz ,daha sonra öteki harcı dökelim, burada tavamızın yeterlice bir ısınması çok değerli şayet ısınmazsa iki harç da birbirine karışır.
- Daha sonra tavayı ocağa alalım, artlı önlü pişirelim, bu süreç hamurumuz bitene kadar devam ediyor.
- Bütün krepler piştikten sonra muhallebimizi mikserle en az 3 dakika boyunca çırpalım ,daha sonra krebin içine evvel meyveleri, sonra kremayı ve şayet varsa antepfıstığı koyup evvel kenarlarını katlayıp daha sonra saralım .
- En üste çikolata sürüp dilerseniz meyvelerle de süsleyebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun💫.
Krep Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















