Yağlı Gevrek

Yağlı Gevrek Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu

Yağlı Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda ısısındaki margarini,sıvı yağı, yumurtayı, şirketi, tuzu, şekeri ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
  2. Ardından unu ve kabartma tozunu ek edip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp silindir hali verelim.
  4. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam ve çörekotu karışımı serpelim.
  5. 1 parmak uzunluğunda kesip tepsiye çizelim ve 180° fırında altı kızarana kadar pişirelim.

Yağlı Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Krep Pizza ( Tepside )
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Glutensiz Muffin
Magnolia
Fırında Pratik Sebzeli Kahvaltılık Krep
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |