Antakya Tepsi Kebabı
Antakya Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana kıyma
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Üzeri için;
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 adet biber
Antakya Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karıştırma kabına kıymamızı alalım üzerine baharatları ekleyelim.
- Maydanoz,biber,sarımsakları rondoda çekelim.
- Kıymamızın üzerine ekleyelim.
- Güzelce harmanlayalım.
- Fırın tepsimize alalım güzelce açalım.
- Keserek formunu de verdikten sonra,ılık suda açtığımız salçalı suyumuzu üzerine gezdirelim.
- Domates biberleri de formlu halde üzerine koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Antakya Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











