Antakya Tepsi Kebabı

Antakya Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kıyma
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber

Antakya Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak karıştırma kabına kıymamızı alalım üzerine baharatları ekleyelim.
  2. Maydanoz,biber,sarımsakları rondoda çekelim.
  3. Kıymamızın üzerine ekleyelim.
  4. Güzelce harmanlayalım.
  5. Fırın tepsimize alalım güzelce açalım.
  6. Keserek formunu de verdikten sonra,ılık suda açtığımız salçalı suyumuzu üzerine gezdirelim.
  7. Domates biberleri de formlu halde üzerine koyalım.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Antakya Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakadolu Poşe Yumurta
Soğan Turşusu (Hamburgerlere Çok Yakışıyor) (Videolu)
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor)
Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav
Mürdüm Erikli Fındıklı Kek
Hellim Peynirli Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |