Dondurma Tadında Limonlu Cub
Dondurma Tadında Limonlu Cub Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Alt katmanı için;
- 1 paket yulaflı ya da petibör bisküvi (rondodan geçirilmiş)
Limon sosu için:
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış olsun)
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Renk vermesi için çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Dondurma Tadında Limonlu Cub Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, un, nișasta, șeker, yumurta sarısını tencereye alalım.
- Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp vanilini ekleyip karıştıralım.
- Muhallebi soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar uzun uzun çırpalım.
- Su, limon suyu, șeker ve nişastayı küçük bir tencerede karıştıralım.
- Limonların beyazları gelmeyecek halde yalnızca kabuklarını rendeleyelim.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Zerdeçal ekleyelim kaynadıktan sonra süzelim ve soğumaya bırakalım.
- Kapların tabanına rondodan geçirilmiş bisküvi serpiştirelim.
- Üzerine muhallebi koyalım.
- En üste limon sosunu dökelim.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
- Yaban mersini,nane ve limon eşliğinde süsledim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🌼💫🍋
Dondurma Tadında Limonlu Cub Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











