Elmalı Rulo Pasta
Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Elmalı harcı için;
- 6 tane rendelenmiş elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Kek hamuru için;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine;
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmaları soyup rendeleyin tavaya şeker ve tarçını ekleyelim, elmalar suyunu çekene kadar pişirelim, 5-6 dakika kadar ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıp sütü ekleyelim.
- Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip söndürmeden karıştıralım.
- Tepsiye yağlı kağıt serip elmalı harcı yayalım üzerine kek hamurunu yayalım düzeltip 180 c fırında 20- 25 dakika üzeri renk alana kadar pişirelim bu müddet fırına nazaran değişebilir denetim etmeyi unutmayın.
- Pişen kekin üzerine yağlı kağıt açıp karşıt çevirelim üzerindeki kalan yağlı kağıdı çıkaralım.
- Alltaki kağıtla sıkıca rulo yapalım soğumaya bırakıyoruz.
- Yağlı kağıttan çıkarıp dilimleyip isteğe nazaran üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















