Sütlü Revani

Sütlü Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker

Sütlü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şekeri çırpalım köpük köpük olana kadar.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. İrmik ,un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
  4. Sıvı yağ ile yağladığımız borcamın içine dökelim.
  5. 180 derece denetimli bir biçimde kızarana kadar pişirelim.
  6. Üzerini çatala aralıklı olarak delelim.
  7. Sıcağı çıkınca hazırladığımız şerbeti kaynatmayalım şeker eriyene kadar karıştıralım ve kekizin üzerine dökelim.
  8. Şerbetini çekince hazırr.Afıyet olsun.

Sütlü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı, Körili Tavuklu Makarna
Karamelli Tirileçe
Kremalı Tavuk Kavurma
Yalancı Su Böreği
Ezilmiş Çıtır Brokoli
Burma Baklava
Hdabla | © 2025 |