Kıyma Şöleni
Kıyma Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet tatlı biber
- 1 adet domates
- 4/5 kısım yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıyma Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya yağları alalım. Üzerine ufak ufak ufalttığımız soğan ,sarımsak ve biberleri ekleyelim.
- Soğanlar biberler biraz pişince üzerine salçayı ve kıymayı ekleyelim.
- 5 dakika kadar kendi yağında pişen kıymanın üzerine baharatları ekleyelim.
- Daha sonra 1 su bardağı su ekleyin.
- Yemek kaynayınca üzerine maydanoz ve yeşil biberi ekleyelim.
- Ardından tuzumuzu da ekledikten sonra altını kapatabiliriz.
Kıyma Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












