Kıyma Şöleni

Kıyma Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet tatlı biber
  • 1 adet domates
  • 4/5 kısım yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıyma Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya yağları alalım. Üzerine ufak ufak ufalttığımız soğan ,sarımsak ve biberleri ekleyelim.
  2. Soğanlar biberler biraz pişince üzerine salçayı ve kıymayı ekleyelim.
  3. 5 dakika kadar kendi yağında pişen kıymanın üzerine baharatları ekleyelim.
  4. Daha sonra 1 su bardağı su ekleyin.
  5. Yemek kaynayınca üzerine maydanoz ve yeşil biberi ekleyelim.
  6. Ardından tuzumuzu da ekledikten sonra altını kapatabiliriz.

Kıyma Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Şekerpare
Çikolata Soslu Kek (Sütsüz)
Yan Yana (Eli Böğründe)
Crumble Muffin
Marmelat Dolgulu Pastane Kurabiyesi Tarifi
Etli Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |