Havuçlu Kabak Mücver

Havuçlu Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 3- 4 adet orta uzunluk kabak
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1-1.5 su bardağı un
  • Tuz

Havuçlu Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar ve havuçlar rendelenir.
  2. Yumurta ve tuz ek edilerek karıştırılır.
  3. En son un da ek edilir. Güzelce karıştırılır.
  4. Ocakta ısınmış yağlanmış tavaya bir parmak ortayla bir kaşık kabaklı harçtan konulur.
  5. Alt tarafı kızaran mücver alt üst edilerek öteki tarafı da kızartılır. Harç bitene kadar pişirmeye devam edilir.
  6. Sıcak olarak servis edilir. (sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir). Afiyet olsun.

Havuçlu Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakadolu Muzlu Bebek Ara Öğün
Köfte Şöleni
Mozaik Pasta
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Sote
Havuç Topları
Patatesli Sandaviç
Hdabla | © 2025 |