Bezelye Kavurması ( Yöresel)
Bezelye Kavurması ( Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bezelye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 4 dış sarımsak
- 4 kol maydanoz
- Tuz
- Yoğurt (isteğe bağlı)
- Tereyağı
Haşlamak için;
- Su
Bezelye Kavurması ( Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bezelerinin baş ve üç kısımları keserek kılçıklarını ayıklayınız.
- Su dolu tencerede bezelyeler yumuşayana kadar haşlayınız.
- Haşlanan bezeler süzülür.
- Tencereye sıvı yağı koyup incecik doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edip kavurmaya devam edilir.
- Bu sırada doğradığımız maydanozları ek edip 1- 2 dakika pişirilir.
- Bezelyeleri ve tuzunu ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun.
- Arzuya nazaran yoğurt ile servis yapılır.
Bezelye Kavurması ( Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








