Pişi Tarifi
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 4.5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
Kızartmak için :
- Sıvı yağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına; un alalım ve üzerine tuz ekleyerek karıştıralım.
- Unumuzun ortasını havuz halinde açalım ve maya, şeker, süt ve suyu ekleyerek orta kısmından yoğurma ya başlayalım şayet hamurunuz cıvık diye un eği yaparsanız katı bir hamur elde edersiniz bu da pişinizin yumuşak olmaması demektir.
- Yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra üzerini streç sinema ve pak bir bez ile örterek 1 saat bu biçimde dinlendirelim.
- Daha sonra dinlenen hamurdan bezeler oluşturalım sonrasında ucunu una batırdığımız oklava ile ortalarına delikler açalım bu delikler sayesinde hamurlarımızın içerisi daha hoş pişecektir.
- Şekil verdiğimiz pişilerimizi üzerine yavaşça bastıralım daha sonra uygun bir tavamıza sıvı yağ ekleyelim ve kızdıralım kızdıktan sonra içerisine pişilerimizi teker teker ekleyelim ve artlı önlü kızarana kadar pişirelim. ” ve muhakkak ocağınız çok harlı olmasın ” orta ateş ülkü olacaktır.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun görsel paylaşmayı unutmayın 👌🙏🥰 pişilerimizi ayran yahut çay eşliğinde servis edebilirsiniz kahvaltılara çok yakışacak.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














