Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek
Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı calrose pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal
Fırında levrek için:
- 4 adet levrek fileto
- Yarım bağ maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 3 avuç badem
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 kuru kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler yıkanıp süzülür, tavada zeytinyağı ve tereyağında pirinçler kavrulur.
- Zerdeçal ve su eklenerek pişirilir.
- Balıklar bir kaba alınır, üzerine baharatlar ve tüm materyaller eklenerek 180°c derecede 15 dakika pişirilip servis edilir.
Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






