Çörekotlu Kurabiye

Çörekotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2.5 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3/3.5 su bardağı un

Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, sıvı yağ, toz şeker, tuz, sirkeyi ve yumurtayı karıştırıyoruz, akabinde çörek otunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  2. Ardından unu, kabartma tozu ve vanilin ekliyoruz.
  3. 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  4. Yuvarlak yapıp tepsiye diziyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, 30-35 dakika pişiriyoruz.

Çörekotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Soslu Makarna
Köfte Ekmek
Kinoa Kısırı
Pratik Patatesli Gözleme
Şeftali Suyu Konsantresi (Videolu)
Soğuk Baklava Tarifi
Hdabla | © 2025 |