İncecik El Açması Gözleme
İncecik El Açması Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
Peynirli harç için;
- 1 kase beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- 5-6 kısım kıyılmış maydanoz
Patatesli harç;
- 1-2 haşlanmış patates
- 1 küçük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Kıymalı harç;
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
İncecik El Açması Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için materyaller yoğurma kabına alınır.
- Un denetimli eklenir.
- Orta kıvamda bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılır mayalanmaya bırakılır.
- Patatesli harç için minik küp doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir.
- Küçüldüğünde salça eklenip kavrulur.
- Sonra ezilmiş patatesler, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
- Kıymalı harç için minik küp doğranmış soğan sotelenir.
- Küçüldüğünde kıyma eklenip kavrulur.
- Pişmeye yakın tuz baharatlar eklenip karıştırılır ve kapatılır.
- Peynirli harç için gerekli materyaller karıştırılır.
- Yarım saat sonra hamur tekrar yoğrulup havası alınır.
- 9-10 kesime ayrılıp beze yapılır.
- Üzerleri örtülerek 10 dk mayalandırılır.
- Her biri büyük servis tabağı ölçülerinde açılır.
- Yarısına istediğiniz iç harçtan eklenir.
- D formunda kapatılıp kenarı ruletle kesilir.
- Sıcakken tereyağ ile yağlanır.
- Hepsi tıpkı formda hazırlanır.
- Sıcak sıcak servis yapılır.
İncecik El Açması Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














