Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça
Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
(250 ml bardak ölçüsü)
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya (veya 1 yaş maya)
- 2 yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arası için:
- Labne peyniri
Kenarları için:
- İnce doğranmış maydanoz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya karışımı: ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
- 5-10 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyin.
- Hamuru yoğurma: maya karışımına sıvı yağ, yumurta beyazları ve tuzu ekleyin.
- Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Şekil verme: mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparın.
- Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- İkinci mayalanma: form verdiğiniz poğaçaları tepside 20 dakika kadar ikinci sefer mayalanmaya bırakın.
- Üzeri: yumurta sarısı ve sütü karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
- Pişirme: evvelce ısıtılmış 180°c fırında üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Arasına ve kenarına: fırından çıkan poğaçalar ılındıktan sonra ortadan ikiye kesin.
- Arasına çokça labne sürün.
- Kenarlarını evvel ince kıyılmış maydanoza, akabinde rendelenmiş kaşar peynirine bulayın.
Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















