Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça

Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

(250 ml bardak ölçüsü)

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya (veya 1 yaş maya)
  • 2 yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Arası için:

  • Labne peyniri

Kenarları için:

  • İnce doğranmış maydanoz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya karışımı: ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. 5-10 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyin.
  3. Hamuru yoğurma: maya karışımına sıvı yağ, yumurta beyazları ve tuzu ekleyin.
  4. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  5. Üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
  6. Şekil verme: mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparın.
  7. Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  9. İkinci mayalanma: form verdiğiniz poğaçaları tepside 20 dakika kadar ikinci sefer mayalanmaya bırakın.
  10. Üzeri: yumurta sarısı ve sütü karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
  11. Pişirme: evvelce ısıtılmış 180°c fırında üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  12. Arasına ve kenarına: fırından çıkan poğaçalar ılındıktan sonra ortadan ikiye kesin.
  13. Arasına çokça labne sürün.
  14. Kenarlarını evvel ince kıyılmış maydanoza, akabinde rendelenmiş kaşar peynirine bulayın.

Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruvasan Poğaça
Pırasalı Yulaf Börek/ Kek
Nektari Crumble
Körili Mercimek Çorbası
Nohut Pizza
Köfteli Alinazik
Hdabla | © 2025 |