Yoğurtlu Köz Biber Mezesi

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet köz patlıcan (Ben dondurucudan kullandım)
  • 1 çay bardağı kadar konserve mısır
  • 1 su bardağı koyu yoğurt
  • 1 adet köz kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 diş rende sarımsak

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Acı yada tatlı tercihe bağlı

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ve kapya biberi ocak yada fırında közleyin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  2. Tavaya zeytinyağını koyun rende sarımsak doğranmış patlıcan ve biberi koyup bir iki dakika kavurun.
  3. Ocağı kapatıp ılımaya bırakın ,yoğurdu genişçe bir kapta çırpın ılıyan malzemeyi koyup karıştırın.
  4. Doğranmış maydonuzu da ek edip servis tabağına alın.
  5. Tavaya yağı cevizi ve biberi koyup çok hafif kavurun mezenin üzerine gezdirin afiyet olsun.

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Çöp Şiş
Fırında Nefis Patatesli Kanat
Çikolatalı Diyet Keki
Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tarifleri Unutun)
Şekersiz Unsuz Diyet Kek
Sebzeli Kavanoz Mama
Hdabla | © 2025 |