Yoğurtlu Köz Biber Mezesi
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet köz patlıcan (Ben dondurucudan kullandım)
- 1 çay bardağı kadar konserve mısır
- 1 su bardağı koyu yoğurt
- 1 adet köz kapya biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam maydanoz
- 1 diş rende sarımsak
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Acı yada tatlı tercihe bağlı
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ve kapya biberi ocak yada fırında közleyin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını koyun rende sarımsak doğranmış patlıcan ve biberi koyup bir iki dakika kavurun.
- Ocağı kapatıp ılımaya bırakın ,yoğurdu genişçe bir kapta çırpın ılıyan malzemeyi koyup karıştırın.
- Doğranmış maydonuzu da ek edip servis tabağına alın.
- Tavaya yağı cevizi ve biberi koyup çok hafif kavurun mezenin üzerine gezdirin afiyet olsun.
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











