Yumurtalı Ev Usulü Çiğ Köfte (1 Kişilik)
Yumurtalı Konut Yöntemi Çiğ Köfte (1 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
Temel harç:
- 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı isot (isteğe nazaran artırılabilir)
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
- 1 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)
Sebzeli karışım:
- 1 adet sivri biber (ince doğranmış)
- Yarım çarliston biber (ince doğranmış)
- 1 kol taze soğan (yeşil kısmı, doğranmış)
- Birkaç kısım maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı kuru nane
Ekstra:
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (yumurtayı pişirmek için)
Yumurtalı Konut Yöntemi Çiğ Köfte (1 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru yoğurma kabına alın.
- Üzerine salçalar, baharatlar, limon suyu, nar ekşisi, rendelenmiş soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin.
- Elinle yoğurmaya başla. Gerekirse çok az su ekleyerek bulguru yumuşatın.
- Ayrı bir kapta doğranmış biberleri, taze soğanı, maydanozu ve kuru naneyi karıştırın.
- Sebzeli karışımı bulgurlu harca ekleyin ve birlikte 5-10 dakika daha yoğurun.
- Tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yumurtayı pişirin (pişirirken hafif karıştır).
- Yumurtayı sıcakken çiğ köfte harcına ekleyin ve uygunca yoğurun. Kıvam alınca biçim verin.
- İsteğe nazaran marul, lavaş yahut ayranla servis edin.
Yumurtalı Konut Adabı Çiğ Köfte (1 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






