Yumurtalı Ev Usulü Çiğ Köfte (1 Kişilik)

Yumurtalı Konut Yöntemi Çiğ Köfte (1 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

Temel harç:

  • 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı isot (isteğe nazaran artırılabilir)
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
  • 1 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)

Sebzeli karışım:

  • 1 adet sivri biber (ince doğranmış)
  • Yarım çarliston biber (ince doğranmış)
  • 1 kol taze soğan (yeşil kısmı, doğranmış)
  • Birkaç kısım maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Ekstra:

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (yumurtayı pişirmek için)

Yumurtalı Konut Yöntemi Çiğ Köfte (1 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yoğurma kabına alın.
  2. Üzerine salçalar, baharatlar, limon suyu, nar ekşisi, rendelenmiş soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin.
  3. Elinle yoğurmaya başla. Gerekirse çok az su ekleyerek bulguru yumuşatın.
  4. Ayrı bir kapta doğranmış biberleri, taze soğanı, maydanozu ve kuru naneyi karıştırın.
  5. Sebzeli karışımı bulgurlu harca ekleyin ve birlikte 5-10 dakika daha yoğurun.
  6. Tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yumurtayı pişirin (pişirirken hafif karıştır).
  7. Yumurtayı sıcakken çiğ köfte harcına ekleyin ve uygunca yoğurun. Kıvam alınca biçim verin.
  8. İsteğe nazaran marul, lavaş yahut ayranla servis edin.

Yumurtalı Konut Adabı Çiğ Köfte (1 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Üzümlü Kek
Tava Katmer
Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger
Akşam Menüsü
Fırında Kadınbudu Köfte
Hdabla | © 2025 |