Nefis Revani
Nefis Revani Tanımı İçin Malzemeler
Kek materyalleri;
- 5 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için gereçleri;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 (yarım) limonun suyu
Nefis Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbetin hazırlanması; şeker ve suyu bir tencereye alın.
- Şeker eriyene kadar karıştırın.
- Şeker eridikten sonra karıştırmaya devam edin ve kaynamasını bekleyin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın.
- Ocaktan almadan limonunu sıkın ve o denli ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Kekin hazırlanması; yumurta ve şekeri 5 dakika süratli ayarda mikserle çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip orta ayarda mikserle karıştırın.
- Ardından irmik, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin.
- Yavaş ayarda mikserle karıştırın.
- Hazır olan karışımı yağlanmış tepsiye dökün.
- Kekin pişirilmesi; evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kürdan testiyle denetim edin.
- Şerbetleme; fırından çıkan kekin üzerine 3-4 dakika sonra soğuk şerbeti bir kepçeyle eşit bir halde gezdirin.
- Sonra buzdolabına alın ve şerbeti düzgünce çekene kadar en az 2 saat dinlendirin.
- Üzerine antep fıstığı, hindistan cevizi yahut kaymakla servis edin.Afiyet olsun.
Nefis Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















