Nefis Revani

Nefis Revani Tanımı İçin Malzemeler

Kek materyalleri;

  • 5 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için gereçleri;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) limonun suyu

Nefis Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetin hazırlanması; şeker ve suyu bir tencereye alın.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Şeker eridikten sonra karıştırmaya devam edin ve kaynamasını bekleyin.
  4. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın.
  5. Ocaktan almadan limonunu sıkın ve o denli ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  6. Kekin hazırlanması; yumurta ve şekeri 5 dakika süratli ayarda mikserle çırpın.
  7. Süt ve sıvı yağı ekleyip orta ayarda mikserle karıştırın.
  8. Ardından irmik, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin.
  9. Yavaş ayarda mikserle karıştırın.
  10. Hazır olan karışımı yağlanmış tepsiye dökün.
  11. Kekin pişirilmesi; evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. Kürdan testiyle denetim edin.
  13. Şerbetleme; fırından çıkan kekin üzerine 3-4 dakika sonra soğuk şerbeti bir kepçeyle eşit bir halde gezdirin.
  14. Sonra buzdolabına alın ve şerbeti düzgünce çekene kadar en az 2 saat dinlendirin.
  15. Üzerine antep fıstığı, hindistan cevizi yahut kaymakla servis edin.Afiyet olsun.

Nefis Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Farklı Lezzetli Yumurtalı Kahvaltı
Bardakta Tiramisu
Fakir Et Kavurma
Çilekli Magnolia
Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek
Hdabla | © 2025 |