Çıtır Tavuk (Videolu)

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kesim tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvıyağ (kızartmak için)

Bulamak için;

  • Tavuk pane harcı

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt, un ,yumurta ,tuz ve toz biberi karıştırma kabına alıyoruz bir üzerine sarımsağı rendeledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
  2. Küp küp doğradığımız tavukları hazırladığımız karışımın içine ek edip 2 saat buzdolabında dinlendiriliyoruz.
  3. Dinlenen tavukları paneye bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  4. Dilerseniz paneden sonra fırın tepsisine dizip fırında da pişirebilirsiniz afiyet olsun 🤤.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba)
Asma Yapraklı Çorba
Kakaolu, Az Malzemeli Çatlak Kurabiye
Kayseri Yağlaması
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Meyveli Kış Çayı
Hdabla | © 2024 |