Tek Tek Açmaya Son 6 Defada 60 Kat Baklava (Videolu)
Tek Tek Açmaya Son 6 Kerede 60 Kat Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm fark etmiyor)
- 1 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)
Açmak için;
- 3 su bardağı nişasta
İç harcı;
- Ceviz
- Fındık yahut fıstık
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tek Tek Açmaya Son 6 Kezde 60 Kat Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabına yumurta ,süt, su, sıvı yağ ,yoğurt, sirke ve kabartma tozunu alalım güzelce karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu denetimli bir formda ek edip yoğurmaya başlayalım, toparladığımız hamuru tezgaha alıp 2-3 yemek kaşığı un serperek güzelce toparlayalım.
- Ceviz büyüklüğünde bezelere hamurumuzu ayıralım geniş bir tepsiye nişasta serperek bezeleri dizelim.
- Üzerini streçle örtelim hiç bekletmeden bezelerimizi açmaya başlayalım.
- 10 adet bezemizi fincan tabağı büyüklüğünde açalım, açtıktan sonra her bezenin ortasını çokça nişasta serperek 10 katı üst üste dizelim .
- Dizdikten sonra kenar kısımlarını bastıralım merdane ile yavaşça açmaya başlayalım.
- Açabildiğimiz kadar açtıktan sonra kullanacağımız tepsinin ölçüsüne nazaran keselim yağladığımız tepsiye serelim her 10 katta bir ortasına ceviz fındık yahut fıstık tercihe bağlı serpelim.
- Kalan öbür bezelerimizi tıpkı halde 10 kat olacak halde açıp toplamda 60 beze kullanarak baklavamızı hazırlayalım.
- Son olarak baklavamızı dilediğimiz biçimde keselim üzerine sıvı yağ yahut isteğe bağlı tereyağı sürelim 170 derecelik fırında denetimli bir biçimde bir saat gerekirse ekstra 10 dakika daha pişirelim.
- Tatlımız pişerken şerbeti için şeker su ve limonu tencereye alalım kaynamaya geçtikten sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika beklettikten sonra şerbetinde 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra şerbet ile buluşturalım. Tatlımız bayrama hazır.
- Baklavanızı kesinlikle en az bir gün evvelce yapmanızı tavsiye ederim. Şerbetini çektikten sonra sonraki günü tatlınızı servis edebilirsiniz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tek Tek Açmaya Son 6 Seferde 60 Kat Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















