Tek Tek Açmaya Son 6 Defada 60 Kat Baklava (Videolu)

Tek Tek Açmaya Son 6 Kerede 60 Kat Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm fark etmiyor)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)

Açmak için;

  • 3 su bardağı nişasta

İç harcı;

  • Ceviz
  • Fındık yahut fıstık

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tek Tek Açmaya Son 6 Kezde 60 Kat Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurma kabına yumurta ,süt, su, sıvı yağ ,yoğurt, sirke ve kabartma tozunu alalım güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra unumuzu denetimli bir formda ek edip yoğurmaya başlayalım, toparladığımız hamuru tezgaha alıp 2-3 yemek kaşığı un serperek güzelce toparlayalım.
  3. Ceviz büyüklüğünde bezelere hamurumuzu ayıralım geniş bir tepsiye nişasta serperek bezeleri dizelim.
  4. Üzerini streçle örtelim hiç bekletmeden bezelerimizi açmaya başlayalım.
  5. 10 adet bezemizi fincan tabağı büyüklüğünde açalım, açtıktan sonra her bezenin ortasını çokça nişasta serperek 10 katı üst üste dizelim .
  6. Dizdikten sonra kenar kısımlarını bastıralım merdane ile yavaşça açmaya başlayalım.
  7. Açabildiğimiz kadar açtıktan sonra kullanacağımız tepsinin ölçüsüne nazaran keselim yağladığımız tepsiye serelim her 10 katta bir ortasına ceviz fındık yahut fıstık tercihe bağlı serpelim.
  8. Kalan öbür bezelerimizi tıpkı halde 10 kat olacak halde açıp toplamda 60 beze kullanarak baklavamızı hazırlayalım.
  9. Son olarak baklavamızı dilediğimiz biçimde keselim üzerine sıvı yağ yahut isteğe bağlı tereyağı sürelim 170 derecelik fırında denetimli bir biçimde bir saat gerekirse ekstra 10 dakika daha pişirelim.
  10. Tatlımız pişerken şerbeti için şeker su ve limonu tencereye alalım kaynamaya geçtikten sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  11. Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika beklettikten sonra şerbetinde 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra şerbet ile buluşturalım. Tatlımız bayrama hazır.
  12. Baklavanızı kesinlikle en az bir gün evvelce yapmanızı tavsiye ederim. Şerbetini çektikten sonra sonraki günü tatlınızı servis edebilirsiniz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tek Tek Açmaya Son 6 Seferde 60 Kat Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Kanat
Haşhaşlı Çörek Tarifi (13-15 Adet)
Doğum Günü Pastası
Kıyma Soslu Fırın Patates
İrmikli Rulo Baklava
Kaşarlı Poğaça
Hdabla | © 2025 |