Beyti Kebabı
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 300 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Nane
Beyti kebabı sosu;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Domates
Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için; geniş bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, tuzunu, galeta ununu, karabiber, kimyon, pul biber, nane, kekik, hepsini kıvam alana yoğuralım.
- Köfteleri yassı ve uzun biçimler oluşturarak tepsiye alıp 10 dakika pişirilir.
- Yufkayı tezgahın üzerine açın ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Pişen köfteleri boşluk kalmayacak biçimde yufkaya sıralayın. Akabinde rulo haline getirin.
- Rulo hâlinde sarılan yufkayı v formda olacak formda katıyız.
- Yufkaların üzerine de tereyağı sürüp tekrar fırına koyun.
- Tereyağını bir tavanın içinde eritin salçaları ek edilir kokusu çıkana kadar kavurun.
- Fırından çıkarılan beyitler servis tabağına alınarak üstüne yaptığımız sosu dökerek ister yoğurtla servis yapılır.
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







