Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Nane

Beyti kebabı sosu;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Domates

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için; geniş bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, tuzunu, galeta ununu, karabiber, kimyon, pul biber, nane, kekik, hepsini kıvam alana yoğuralım.
  2. Köfteleri yassı ve uzun biçimler oluşturarak tepsiye alıp 10 dakika pişirilir.
  3. Yufkayı tezgahın üzerine açın ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  4. Pişen köfteleri boşluk kalmayacak biçimde yufkaya sıralayın. Akabinde rulo haline getirin.
  5. Rulo hâlinde sarılan yufkayı v formda olacak formda katıyız.
  6. Yufkaların üzerine de tereyağı sürüp tekrar fırına koyun.
  7. Tereyağını bir tavanın içinde eritin salçaları ek edilir kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Fırından çıkarılan beyitler servis tabağına alınarak üstüne yaptığımız sosu dökerek ister yoğurtla servis yapılır.

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaş Pasta Tadında Bisküvili Pasta (VİDEOLU)
Bisküvili Bebek Danonesi
Soğuk Yaz Çorbası
Etli Kuru Fasulye
Iced Cocoa Latte Tarifi (Buzlu Kakao Latte)
Çıtır Muska Böreği
Hdabla | © 2025 |